Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Header Cirkel
Terug naar ons blog

Wat kost een huishoudelijke hulp?

Gepubliceerd op:

Als het gaat om het salaris van een huishoudelijke hulp, zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op het inkomen. Hieronder vind je een aantal van deze factoren:

  1. Ervaring: Een huishoudelijke hulp met meer ervaring zal over het algemeen een hoger salaris verdienen dan een huishoudelijke hulp die net begint.
  2. Opleiding: Hoewel er geen specifieke opleiding vereist is voor een baan als huishoudelijke hulp, kan een diploma of certificaat in de zorgsector wel van invloed zijn op het salaris.
  3. Takenpakket: Het takenpakket kan variëren. Hoe meer taken er worden gevraagd, hoe hoger het salaris van een huishoudelijke hulp zal zijn.
  4. Regio: Het salaris van een huishoudelijke hulp kan variëren per regio. In stedelijke gebieden zal het salaris over het algemeen hoger zijn dan op het platteland.
  5. Werkuren: Het aantal uren dat een huishoudelijke hulp werkt, zal ook invloed hebben op het salaris. Over het algemeen geldt dat hoe meer uren er gewerkt worden, hoe hoger het salaris zal zijn.

Hoewel het salaris van een huishoudelijke hulp kan variëren, ligt het gemiddelde uurloon in Nederland tussen de € 12,- en € 15,- per uur. Dit kan oplopen tot € 20,- per uur voor huishoudelijke hulpen met meer ervaring en specialisaties in bijvoorbeeld de zorg voor ouderen of mensen met een beperking. Het is belangrijk om te realiseren dat veel huishoudelijke hulpen werken als zzp’er en dus zelf hun tarieven bepalen. In dat geval kan het tarief hoger of lager uitvallen dan het gemiddelde uurtarief.