Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK
Terug naar ons blog

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen?

Gepubliceerd op:

Als huishoudelijke hulp zijn er bepaalde werkzaamheden die je niet mag uitvoeren. Dit heeft te maken met de veiligheid van de huishoudelijke hulp zelf en de klant. Hieronder vind je een aantal van deze werkzaamheden:

  1. Medische taken: Een huishoudelijke hulp is niet opgeleid om medische taken uit te voeren. Denk hierbij aan het geven van injecties, het verschonen van wonden of het toedienen van medicatie.
  2. Kluswerkzaamheden: Een huishoudelijke hulp mag geen kluswerkzaamheden uitvoeren, zoals het repareren van een lekkende kraan of het vervangen van een lamp. Dit soort werkzaamheden vallen onder de verantwoordelijkheid van een klusjesman.
  3. Verplaatsen van zware objecten: Een huishoudelijke hulp mag geen zware objecten verplaatsen zonder de juiste hulpmiddelen. Dit kan leiden tot blessures of rugklachten.
  4. Verzorgen van kinderen: Hoewel een huishoudelijke hulp wellicht in aanraking komt met kinderen tijdens het werk, is het niet de bedoeling dat hij of zij zich bezighoudt met de verzorging van de kinderen.
  5. Bedienen van elektrische apparaten: Elektrische apparaten kunnen gevaarlijk zijn als ze niet op de juiste manier worden bediend. Het is daarom niet de bedoeling dat een huishoudelijke hulp zich bezighoudt met het bedienen van apparaten waar hij of zij geen ervaring mee heeft.

Wat mag een huishoudelijke hulp niet doen?

Kortom, een huishoudelijke hulp mag geen medische taken uitvoeren, kluswerk verrichten, zware objecten tillen, voor kinderen zorgen of elektrische apparaten bedienen. Het is belangrijk om te realiseren dat de taken van een huishoudelijke hulp kunnen variëren per huishouden en dat het daarom belangrijk is om vooraf duidelijke afspraken te maken over de werkzaamheden die wel en niet mogen worden uitgevoerd.

Kijk hier voor meer veelgestelde vragen.